iOS-apps för småföretagaren

Posted on 2011-01-24

Efter att ha stått ut med första versionen av Android har jag nu svalt stoltheten över att vägra Apple. Jag har dock använt min iPod Touch ganska flitigt under några år, så är redan ganska van vid miljön. Well, här är i alla fall en lista på bra apps för företagare som strävar efter att kunna sköta hela företaget mobilt.

E-conomic – affärssystemet i fickan

Hela kundregistret, offerter, skickade fakturor och bokföringen i fickan. Affärssystemet är fortfarande kärnan för ditt företag. Ekonomiska rapporter och statistik är också bra att ha, då det ofta är sånt som prioriteras bort men nu kan gås igenom i lugn o ro när man inte har nått annat för sig.

Blogginlägg på E-conomic.se: http://www.e-conomic.se/nyheter/08-11-2010-e-conomic-lanserar-iphone-app

På AppStore: http://itunes.apple.com/se/app/e-conomic/id362283186

Abuni – digital brevlåda, betala leverantörsfakturor automatiskt

Med Abuni kan all snigelpost försvinna och automatiskt komma till dig som PDF-filer. När du reggar dig hos dem får du en unik adress. Mitt företag Marca har numera faktureringsadress i postorten Dorotea i Lappland. Alla fakturor och även andra brev skickas dit och scannas in av dem, för att sedan bli tillgängliga i Abunis webbgränssnitt och även i den här appen.

Eftersom jag varit Sydostasien senaste månaderna har jag inte riktigt haft möjlighet att skicka in avtal m.m., men annars är själva grejen med Abuni att du har autogiro-avtal med dem och att de betalar fakturorna åt dig, i appen väljer du bara vilka fakturor du vill betala och vilka du vill neka.

Har även hört rykten om att E-conomic-integration är på väg, vilket skulle innebära att leverantörsfakturorna skjuts in automatiskt i bokföringen!

Mer info på http://www.abuni.se/main/iphoneapp

På AppStore: http://itunes.apple.com/se/app/abuni/id371886737

Evernote – alla anteckningar på samma ställe

Samla alla anteckningar på ett ställe. Ta kort på allt analogt, t.ex. mötesanteckningar eller visitkort och ladda upp det hit. Istället för att skapa massa Word-dokument försöker jag hålla så mycket som möjligt i Evernote. En stor fördel är att om man lägger in bilder så går det att söka i texten i själva bilderna, vilket är kanon om man t.ex. tar skärmdumpar och lägger in.

Mer info om Evernote på http://www.evernote.com

På AppStore: http://itunes.apple.com/se/app/evernote/id281796108

Dropbox – kom åt alla dina filer

Även om mer och mer blir webbaserat så är det fortfarande väldigt mycket som ligger som filer. Med Dropbox kan du använda flera olika datorer och fortfarande ha tillgång till samma filer, genom att de i bakgrunden synkroniseras. Eftersom de även ligger uppe i molnet går det att komma åt dem via mobilen. Dessutom har appen bland annat inbyggd PDF-läsare. Funkar hur bra som helst!

Ladda ner Dropbox till dina datorer på http://www.dropbox.com

På AppStore: http://itunes.apple.com/se/app/dropbox/id327630330

Loopia – hantera dina domännamn

Hantera ditt domäninnehav och ha möjligheten att snabbt regga ett nytt domännamn. För att kunna använda appen måste du först skapa en API-användare i deras webbgränssnittet och sedan gå till Settings i iOS för att där lägga in loginuppgifterna. Detta görs alltså inte i själva appen, så man blir lite förvirrad när man öppnar appen för första gången och vill igång snabbt.

Info på Loopia.se: https://www.loopia.se/iphone/

På AppStore: http://itunes.apple.com/se/app/loopia/id401133153

Några självklara, men som ändå är värda att nämnas:

  • Skype – ring oavsett var du befinner dig utan att det kostar en förmögenhet. Jag har dessutom ett svenskt “fast” nummer, 031-360 76 16, som är kopplat direkt till Skype. Ett bra tips om du vill ha ett 08- eller 031-nummer utan att behöva installera på ett fast kontor.
  • WordPress – hantera kommentarer eller påbörja ett nytt blogginlägg så fort du kommer på vad du ska blogga om. Denna appen är open-source, så den är utmärkt att ha som referens när man bygger egna iPhone-apps.

Även dessa kanske bör nämnas i sammanhanget:

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Page optimized by WP Minify WordPress Plugin