Det lugna Koh Lanta

Posted on 2009-03-12

Efter en 28 timmars dålig – men upplevelserik – resa med lågt blodtryck på flyget till Amsterdam, toklånga köer till färjor och en minibuss som kände för att lägga av vid sämsta möjliga tidpunkt, så är jag nu på Koh Lanta. Ön som alla svenskar är på.

Här har jag blivit ganska bra kompis med tuktuk-föraren Dean, även om det mesta av vår vänskap bygger på att han vill få till det med den vackra norskan Caroline, som kanske var lite väl tillmötesgående med Dean på stranden första kvällen. Det har dock varit riktigt roligt att umgås med thailändarna när han tagit med mig och Calle för att träna fotboll med hans fotbollslag, fikat och hört deras historia från tiden då ön var befriad från turister till dagens situation med två svenska skolor på ön (helt sjukt, om man tänker efter).

En mycket stor del av befolkningen på Lanta är visst muslimer, vilket vi blev något besvikna på när jag inte kunde beställa min första öl till maten, efter ankomstresan. Minst sagt! Men fler och fler buddistiska thailändare kommer hit nu pga ökad turism, vilket muslimerna berättar med en viss bitterhet.

På tisdag ska jag vidare till det beryktade Phi Phi och festa till det med alla andra tusentals ungdomar från Sverige. Lyssna på Lena Ph och bli jätteförvånad och glad över att alla andra tycker att Per Gessle är det bästa som hänt sen 80-talet, eller nått. Att det “bästa utestället” heter Ibiza säger väl det mesta, antar jag…

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Page optimized by WP Minify WordPress Plugin