Umbraco v4: Svensk översättning

Posted on 2008-12-29

Dreftymac ImageNode series.
Image via Wikipedia

Nu har jag äntligen fått lite tid över för att kolla närmare på Umbraco (opensource-baserat CMS i .NET-miljö) version 4 som befinner sig i RC. Ser riktigt lovande ut, framför allt funktionen Canvas som är “live-redigering” direkt på webbplatsen, är mycket välkomnande.

Eftersom nuvarande filen för den svenska översättning inte är komplett satt jag förut ikväll och uppdaterade den. Dels lagt till en hel del nya strängar, men även korrigerat en del gammalt. Bland annat har jag gjort alla förkortningar till versaler (så som HTML och XSLT), bytt från “rättigheter” till “behörigheter” m.m.

Ladda ner filen: Svensk översättning för Umbraco (sv.zip, 15,2 KB)

Nu finns en officiell hantering av språk på umbraco.org, så det är bättre att ladda ner språkfilen på http://umbraco.org/documentation/language-files/translate?language=sv

Observera att det finns en bugg för svenska i Umbraco, så du måste duplicera “sv.xml” till “se.xml” med samma innehåll. Det är dock redan gjort i min zip-fil.  Gå gärna in på Codeplex och rösta!

What Others Are Saying

  1. Fredrik PetterssonNo Gravatar 2009-01-20 at 20:57

    Hej Martin!

    Jag provade att skicka upp dina filer på den nya releasen rc2 och det funkade inte alls?

  2. martinNo Gravatar 2009-01-25 at 23:28

    Tjena Fredrik! Såg precis att de tagit tag i språkhanteringen på umbraco.org, så det finns en bättre språkfil nu på http://umbraco.org/documentation/language-files/translate?language=sv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Page optimized by WP Minify WordPress Plugin